TURIȘTI CAZAȚI ÎN CĂSUȚE DE LUT

0
433

Turiștii care aleg să petreacă weekend-urile din luna decembrie, în Ținutul Buzăului, sunt răsfățați cu bucate tradiționale cum nicăieri nu mai găsești. Oaspeții unei pensiuni din Berca, zona celebrilor cârnați de Pleșcoi și a Vulcanilor Noroioși, sunt întâmpinați cu platouri pline cu afumături proaspete, calde chiar, preparate în aceeași zi.

Nu doar căsuțele desprinse parcă din poveste le-au convins pe aceste turiste din Galați să viziteze patria Vulcanilor Noroioși, ci și vestea că aici mâncarea are un gust aparte. Platoul casei este cartea de vizită a pensiunii, spun proprietarii ei, astfel că pentru prepararea bucatelor trebuie depusă toată priceperea. Răsplata vine odată cu reacția oaspeților.

Responsabil pentru demonstrația culinară de care au parte turiștii sosiți de pretutindeni îi revine lui nea Sandu, bucătarul pensiunii Cob Village. Are multe rețete de afumare a cărnii de porc, multe preluate de la bătrânii de pe Valea Buzăului. Cârnații de Pleșcoi, babicul de Buzău, kaizerul sau mușchiulețul afumat, produse din carne de la animale crescute în ogradă, sunt nelipsite din mozaicul de bunătăți tradiționale ale zonei.

Iar ceapa de Buzău este cea care completează combinația de arome. Complexul turistic din Berca dispune de 12 camere în căsuțe tip cob, construite din materiale ecologice. Geamurile sunt făcute din parbrize, iar zidurile au în structura lor sticle și borcane prin care pătrunde lumina naturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 45 = 47