PERELE ÎMBUNĂTĂȚESC DIGESTIA ȘI ÎNTĂRESC SISTEMUL IMUNITAR

0
328

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, perele fortifică sistemul imunitar, stimulând producţia de celule albe şi întreaga funcţionare a organismului. Este recomandat consumul de pere în special în timpul răcelilor.

Au proprietăţi antioxidante. La fel ca majoritatea fructelor, şi perele deţin proprietăţi antioxidante de preţ, ceea ce înseamnă că luptă împotriva efectelor radicalilor liberi din organism.

Îmbunătăţesc digestia. Bogate în fibre, perele au un impact pozitiv asupra digestiei, întrucât un singur fruct oferă 18% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Totodată, perele stimulează şi secreţia de sucuri digestive şi combat atât diareea, cât şi constipaţia.

Benefice pentru inimă. Consumul ridicat de fibre reduce tensiunea arterială şi nivelul de colesterol din sânge. Studiile recente au dovedit că fibrele dietetice ajută la combaterea inflamaţiei, ceea ce înseamnă că afecţiunile cardiace, cancerul şi obezitatea pot fi prevenite prin consumul regulat de pere.

Grăbesc procesul de vindecare. Convalescenţa poate fi ameliorată prin consumul de pere, pentru că vitamina C joacă un rol important în sintetizarea noilor ţesuturi, ajutând metabolismul să funcţioneze la nivel optim. Mai mult decât atât, rănile se vindecă mai rapid datorită conţinutului însemnat de acid ascorbic.

Ajută în curele de slăbire. Perele fac parte din grupul fructelor cu cele mai puţine calorii, o pară de dimenisuni medii având 100 de calorii, adică în jur de 5% din aportul caloric zilnic. Fiind bogate în fibre, perele oferă senzaţia de saţietate, ceea ce înseamnă că sunt recomandate în curele de slăbire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 69