CUM PREGĂTIM ORGANISMUL PENTRU MASA DE SĂRBĂTORI

0
368

A început numărătoarea inversă până la startul Sărbătorilor de iarnă, astfel că trebuie să ne pregătim temeinic organismul pentru impactul pe care îl vor avea asupra să preparatele hipercalorice specifice Crăciunului și Revelionului.E bine să eviți dietele care promit slăbiri spectaculoase în doar câteva zile și să mizezi pe un regim hipocaloric. Cea mai sănătoasă dietă este cea  hipocalorică. Potrivit nutriționiștilor, acest regim alimentar te ajută să și slăbeșți 2-3 kilograme în cele câteva săptămâni cât au mai rămas până la Crăciun, astfel încât să fii în formă.

Regimul ți-l adaptezi singur, în funcție de preferințele tale. Trebuie plecat de la numărul de calorii pe care obișnuiești să le asimilezi zilnic. Doză zilnică recomandată este de 2.500 de calorii pentru bărbați și de 2.000 de calorii pentru femei. În cazul unei diete hipocalorice, e necesar să reduci cu 500 numărul caloriilor asimilate zilnic. Soluția este să alegi un regim alimentar lejer, bazat pe carne în cantități echilibrate, pe lactate și fructe. Acestea îi asigura organismului energie și un tonus psihic bun. De asemenea, consumă carbohidrați buni, cu eliberare lentă.

  • Stabilește-ți limite. În cazul oricărei diete, se recomandă consumul unor cantități mici de mâncare, în 5-6 prize, la ore regulate. E de preferat să mănânci puțîn și des decât o singură masă pe zi foarte consistentă, întrucât organismul nu știe să gestioneze excesele.
  • Impune-ți un program clar. Spre exemplu, alege să nu mai consumi carbohidrați după ora 18.00, astfel încât organismul să aibă mai puține calorii de ars pe timpul nopții. Consumă carbohidrați în principal la micul dejun. Îți vor oferi suficientă energie pentru întreagă zi.
  • Renunță la produsele junk-food. Produsele zaharoase conțîn carbohidrați răi. Cel mai bine este să le înlocuiești cu fructe și legume în stare crudă. Nucile, semințele și fructele uscate sunt alternative potrivite la chipsuri sau prăjituri. Acestea pot fi combinate cu iaurt natural, pentru un deșert gustos și sănătos. Dacă nu îți poți priva organismul de dulciuri, cel puțin redu consumul la jumătate.
  • Evită alcoolul. Pentru că Sărbătorile înseamnă, de obicei, inclusiv ușoare excese de băuturi alcoolice, e bine că înaintea Crăciunului să existe o mică pauză. Alcoolul este bogat în calorii, deshidratează organismul, îl obosește și crește apetitul pentru mâncare.
  •  Susține dieta cu exerciții fizice. Niciun regim alimentar nu oferă rezultatul scontat dacă nu este susținut de mișcare regulată. Acest lucru nu înseamnă ore întregi de antrenamente zilnice la sala, ci sunt suficiente 15-20 de minute de exercițiu intens acasă ori plimbări de jumătate de oră. Cele mai eficiente metode pentru arderea caloriilor și pierderea grăsimilor sunt exercițiile de aerobic, mersul pe bicicletă, joggingul, mersul pe jos, înotul și dansul. Înaintea antrenamentului, este recomandată creșterea aportului de proteine cu ajutorul unor shake-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 79