REZULTATE REMARCABILE OBȚINUTE DE ECHIPA AFT LA CONCURSUL DE DREPT UMANITAR ȘI DREPTUL REFUGIAȚILOR ,,NICOLAE TITULESCU”

0
321
Sursa foto: Facebook//Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu

La București se desfășoară anual, între 8 și 10 decembrie, concursul ,,Concursul de Drept Umanitar și Dreptul Refugiaților – Nicolae Titulescu”. La competiție, organizată sub  Înaltul Comisariat O.N.U. pentru Refugiați, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Comisia Națională de Drept Umanitar, Centrul de Drept Internațional Umanitar al Armatei, SIMA, UN Youth România, Joy Legal & Business și de Comisia drepturilor omului, culte, minorități și egalitate de șanse – Senatul României, au participat concurenți din toate centrele universitare din România, având și  un un cadru internațional dat fiind faptul că în ultimii ani au participat și concurenți din Republica Moldova. Acesta este primul și singurul de acest gen organizat în România și în limba română, punând bazele unei noi platforme de colaborare în mediul universitar.

Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu a fost reprezentată cu succes, de o echipă formată din sd.cap. Gabriela Tiron (specializarea Administrație publică), sd.cap. Anamaria Ivan (specializarea Managementul organizației), sd.cap. Ana-Maria Ionescu (specializarea Management economico-financiar) și coordonată de lect.univ.dr. Sabin Guțan. După derularea celor trei probe ale concursului (una teoretică și două practice, care au vizat cunoștințele de drept umanitar și dreptul refugiaților), echipa AFT s-a calificat în finală alături de echipa Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Finala a pus în valoare, pe lângă cunoștințele de drept internațional umanitar și dreptul refugiaților, cultura juridică a participanților în domeniul dreptului internațional public, dreptului internațional penal și drepturilor omului. În urma deliberării juriului, echipa AFT a obținut premiul II în finală și premiul pentru cea mai bună echipă în dreptul refugiaților. Studenții noștri au fost remarcați pentru înaltul nivel de pregătire și pentru modul în care au reușit să soluționeze problemele puse în discuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =