PRIN FUNDAȚIA DIALOOG, MOȘ CRĂCIUN AJUNGE ŞI LA CEI SĂRMANI

0
479
Imagine cu titlu ilustrativ

Fundaţia Dialoog din Olanda vrea să readucă zâmbetul în familiile nevoiașe din municipiul Râmnicu Sărat și le face, din nou, un cadou cu ocazia Sfintelor Sărbătorilor de iarnă.De mai bine de 13 ani, în preajma Sărbătorilor de iarnă, fundaţia Dialoog din Olanda oferă daruri la sute de familii sărmane din Râmnicu Sărat. Și de această dată, pentru 209 familii s-au pregătit pachete cu alimente, în valoare de 27.650 lei. Fondatoarea Dialoog, Maricica Mobach, a reuşit din nou să găsească donatorii pentru finanţarea pachetelor de alimente. Reprezentanții fundației menționează că pandemia provocată de Covid-19 face ca sărăcia să crească la nivel  global, în special pentru cei care nu au servicii, au copii mulţi, sunt în vârstă sau bolnavi.

Pachetele comandate din Olanda vor fi predate familiilor beneficiare în zilele din preajma Crăciunului. Beneficiarii se vor prezenta la unul din magazinele alimentare din Râmnicu Sărat, magazine cu care fundaţia colaborează de ani de zile, şi în baza unui bon special şi a legitimației personale pot ridica alimentele. Un pachet cu alimente de baza contine: 2 kg orez, 1 kg macaroane. 3 litri ulei de floarea soarelui, 2 kg zahăr, 2 kg făina, 1,5 kg carne de pui, 1 kg brânză, 0,500 margarină, 0,500 kg bomboane, 1,200 detergenţi rufe. În anul 2021, fundația Dialoog a finanțat mai multe proiecte, care pe diferite planuri au îmbunatăţit viaţa multor familii din Râmnicu Sărat, dar si din două comune din județul Buzău. Toate materialele donate familiilor au fost cumpărate din unitățile din Râmnicu Sărat, asta făcând ca piata locală să profite indirect de ajutorul dat de către olandezi.

Reprezentanții Dialoog susțin că, anul acesta, cu finanţări de 54.643 euro ale donatorilor olandezi s-au realizat următoarele: zeci de familii au primit bani în numerar, în valoare de 26.758 euro, au fost acordate sute de pachete cu alimente de Paşti, au fost distribuți cartofi, în toamnă, şi de Crăciun, în valoare de 10.580 euro. De asemenea, au fost finanţate rechizite, în valoare de 8.000 euro, pentru preșcolari, elevii pană la 18 ani şi studenți. Fundația a mai finanţat și echipamente sportive, dar și materiale de joc pentru curțile școlilor din Buda, în valoare de 3.055 euro.  Îmbunătăţirea locuinţei unei tinere cu deficiențe, cu doi copii, în valoare de 6.250 euro, este o altă realizare a fundației.

Banii provin de la donatorii olandezi, care cunosc de ani de zile proiectele fundaţiei. Maricica Mobach, fondatoarea fundaţiei, de 31 de ani, acordă ajutor umanitar în județul Buzău, căutând prin intermediul ziarelor şi a instituţiilor locale olandeze, să gaseasca finanţarile necesare proiectelor propuse. La rândul lor, donatorii solicită informaţii reale referitoare la situaţia familiilor sărmane. După derularea fiecărui proiect, Maricica Mobach oferă informații cu privire la investițiile realizate. Cu facturile, bonurile, declaraţiile instituţiilor beneficiare, dar şi cu controlul personal făcut în România de anumiţi donator, se face o evaluare a derulării proiectelor finanţate anual. Reprezentanta fundaţiei speră ca în anul 2022, proiectele să poată fi din nou reluate pentru o îmbunataţire a vietii celor care au nevoie de mult ajutor, mai ales acum în această perioadă, caracterizată de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =