MARE ATENȚIE DE UNDE ȘI CE FEL DE ARTIFICII CUMPĂRAȚI!

0
345
Sursa foto: ziare.com

Este sfatul dat de polițiștii buzoieni, într-o perioadă în care efectele pirotehnice sunt la mare căutare. În județul Buzău, deja au fost amendate persoane care dețineau spre a fi vândute materiale pirotehnice interzise. Oamenii legii atenționează că vor intensifica acțiunile pentru depistarea celor care vând ilegal petarde și artificii.

Dincolo de spectaculozitatea lor, petardele și artificiile constituie un real pericol, mai ales când sunt folosite de către copii. Legea spune că doar materialele pirotehnice din categoria I pot fi vândute publicului. Restul sunt doar pentru pirotehniști! Din păcate însă, în diferite spații publice, sunt comercializate, pe sub mână, artificii sau petarde din categoria a II sau chiar a III-a, foarte periculoase.

Nu doar comercianții riscă sancțiuni, ci și pasionații de efecte pirotehnice! Astfel, cei ce nu respectă regulile privind deținerea și utilizarea articolelor pirotehnice pot fi sancționați cu amenzi de până la 7.500 de lei. De menționat că cetățenii pot reclama, prin apel la 112, persoanele care folosesc petarde cu zgomot asurzitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 28