DE CE ESTE BENEFIC CONSUMUL DE SPARANGHEL

0
370

Una dintre cele mai sănătoase legume, cu aport nutriţional valoros, sparanghelul are efecte antiîmbătrânire, antiinflamatoare, detoxifiante şi chiar afrodisiace. Sparanghelul este un luptător desăvârşit împotriva cancerului de vezică urinară, sân, de colon, pulmonar, de prostată, ovarian datorită proprietăţilor antiinflamatorii şi antioxidante. Datorită acidului folic conţinut, este foarte bun pentru inimă, ajutând la prevenirea bolilor cardiovasculare şi la reducerea atacurilor de cord. De asemenea, consumul regulat al sucului de asparagus cu miere întăreşte muşchii inimii, îmbunătăţeşte sănătatea tractului digestiv şi a colonului, rezolvând şi problemele legate de constipaţie.

Sparanghelul are efecte benefice şi asupra tractului urinar, prevenind infecţiile şi apariţia pietrelor la rinichi. Bogat în vitamina K, ajută la dezvoltarea şi la creşterea densităţii osoase, prevenind astfel osteoporoza şi osteoartrita. Cu ajutorul vitaminei B, sparanghelul îmbunătăţeşte puterea de concentrare şi capacitatea de gândire. Poate să întărească sistemul nervos, de aceea el este o armă împotriva stresului, ameliorând şi simptomele depresiei. Sparanghelul este bogat în glutation, un aminoacid cu proprietăţi antioxidante care protejează celulele de radicalii liberi şi toxine, astfel că ne menţine pielea tânără şi radiantă.

Ce vitamine conţine?

Sparanghelul conţine o mulţime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K, şi B6, în cantităţi relativ mari. Doar câteva bucăţi de sparanghel conţin 22% din valoarea zilnică recomandată de acid folic, responsabil pentru menţinerea sănătăţii. Această plantă conţine cantităţi mai mici sau mai mari de minerale esenţiale, care includ calciu, fier, potasiu, cupru, mangan şi seleniu. Deşi este lipsit practic de grăsimi, are în componenţă cantităţi importante de acizi graşi de omega-3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 + = 33