MĂSURI DE RELAXARE, DE SĂRBĂTORI

0
343
Sursa foto:vox-cdn.com

Românii vor avea parte de masuri de relaxare in perioada Sărbătorilor de Iarnă. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anuntat că se va elimina interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, iar purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în spaţiile deschise, decât în  zonele aglomerate, cum ar fi stațiile de autobuz, piețe sau târguri. De asemenea, accesul în mall-uri şi magazinele mari va fi permis şi persoanelor care au un test rapid antigen sau PCR, și nu doar celor vaccinate sau trecute prin boală.

Mai mult, în magazinele cu o suprafață mai mică de 200 de mp este permis accesul tuturor persoanelor, însă numărul acestora va fi limitat. Şeful DSU a anunțat că propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu prevede o limită orară pentru activitatea agenţilor economici în noaptea de Crăciun şi în cea de Anul Nou. Pe de altă parte, în restaurante locurile ar putea fi ocupate la o capacitate de 50%, fiind permisă prezenţa doar pentru cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se pot caza şi persoanele testate. În legătură cu petrecerile private, precum nunţile sau botezurile, Raed Arafat a afirmat că, deocamdată se vor menține restricţiile existente. Toate aceste măsuri, dar și prelungirea stării de alertă, pentru încă 30 de zile, începând cu 9 decembrie, vor intra în vigoare odata cu aprobarea prin  hotarare de guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 40 = 50