DARURI DE MOȘ NICOLAE

0
472

Potrivit studiilor de piață aproape 90% din persoanele chestionate în mediul urban intenționează să cumpere cadouri pentru persoanele dragi cu ocazia sărbătoririi Sfântului Nicolae care va avea loc luni, 6 decembrie. Cercetarea arată că restul persoanelor nu vor cumpăra niciun cadou. Asta înseamnă că un român din 10 va rămâne cu bani în buzunar după sărbătoarea de Moș Nicolae. Suma medie pe care o va cheltui o persoană pentru cadourile de Moș Nicolae va depăși 350 de lei.

Cele mai cumpărate cadouri anul acesta rămân dulciurile. Peste 72,5% din români vor pune în ghetuțe bomboane, prăjituri sau alte dulciuri. Și în acest an următorul cadou pe lista românilor este legat de jucării (44,2%). Studiul arată că 41,8% dintre persoane vor face cadou articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte. De asemenea, printre cadourile pe care românii le oferă de Moș Nicolae se mai numără fructe, cosmetice, parfumuri, cărți, articole de design, bijuterii sau accesorii. Cei mai generoși vor oferi cadou telefoane sau tablete, în timp ce persoanele care nu au timp să ajungă în magazine, oferă bani.

Majoritatea persoanelor se vor deplasa la magazinele fizice pentru a achiziționa cadouri pentru cei dragi. 86,6% dintre români preferă să simtă textura materialelor sau să încerce jucăriile pe care le cumpără. La polul opus 45,2% dintre respondenți aleg magazinele on-line. Sunt și persoane care doresc să le ofere celor dragi cadouri personalizate sau unice. Acesta este motivul pentru care un sfert dintre orășeni vor cumpăra cadouri de Moș Nicolae din târgurile de Crăciun sau magazine specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 21