MAI MULTE LOCURI DE MUNCĂ VACANTE

0
350

Românii au tot mai mari șanse de a-și găsi o slujbă. Cel puțin asta arată datele Institutului Naţional de Statistică, potrivit cărora numărul locurilor de muncă vacante a fost de 47.300 în al treilea trimestru din acest an, în creştere cu 7.700 faţă de trimestrul anterior.

În industria prelucrătoare s-a concentrat peste o cincime din numărul total al locurilor de muncă vacante, 10.200 de posturi disponibile. Sectorul bugetar a însumat puţin sub o treime din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 6.200 locuri vacante s-au regăsit în sănătate şi asistenţă socială, 5.700 locuri vacante în administraţia publică, iar 2.800 locuri vacante în învăţământ.

În schimb, scăderi semnificative ale ratei locurilor de muncă vacante s-au observat în tranzacţii imobiliare, informaţii şi comunicaţii (-0,15 puncte procentuale) respectiv industria extractivă (-0,10 puncte procentuale). Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cel mai mult în activităţile de informaţii şi comunicaţii, 200 locuri vacante. De asemenea, în tranzacţii imobiliare erau 30 de locuri vacante, iar în în industria extractivă şi alte activităţi de servicii, câte 100 de locuri vacante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 85