O NOUĂ AFACERE DE SUCCES: CULTURA DE BROCCOLINI

0
519

O legumă foarte apreciată în restaurantele luxoase din toată lumea crește de câțiva ani și în pământ românesc. Este vorba  despre broccolini, o legumă înrudită cu renumitul broccoli, dar mai gustoasă. Cunoscută și ca “baby broccoli”, leguma este o variantă în miniatură a deja celebrului broccoli.

Această cultură de broccolini, unică la acest moment în România, se află în localitatea buzoiană Amara, pe un teren al bunicilor lui Daniel. Tânărul a început  afacerea în agricultură cu producerea de sparanghel, iar ideea de a planta broccolini i-a venit în urmă cu trei ani.

Leguma cultivată de buzoian are o aromă ușoară, gust dulceag, distinct și textura mai aproape de cea a sparanghelului. Daniel Toma livrează numai în baza unor comenzi, iar pentru a rezista transportului, legumele sunt așezate în lăzi pline pe jumătate cu apă.

Diferențele între broccolini și broccoli sunt mici, însă evidente pentru cei cu gusturi fine. Broccolini sunt mai gustoși și arată mai bine în farfurie. Leguma este și un adevărat medicament. Broccolini este bogat în vitamina C, oferind 100% din necesarul zilnic și conține calciu, vitaminele A și E, potasiu, folați și fier. Asta, cu numai 35 de calorii pe porție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 + = 37