PRIMELE VOUCHERE PENTRU ELECTROCASNICE

0
353

Prima etapă de selectare a voucherelor din aplicaţia informatică dedicată celei de-a doua ediții a Programului ,,Rabla pentru Electrocasnice” a început astăzi. Timp de o săptămână, până pe 2 decembrie, sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape, persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat şi să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite.

Prima etapă este destinată voucherelor pentru maşinile de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasă energetică C; pentru maşini de spălat vase cu cel puţin clasă energetică D, pentru frigidere, combine și lăzi frigorifice, dar și congelatoare având cel puţin  clasa energetică E. Cuantumul unui voucher pentru aceasta categorie de electrocasnice este de 400 de lei, iar bugetul alocat etapei  este de 14 milioane de lei.

În etapa a doua, care se va derula între 3 și 9 decembrie, se vor putea obține vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete. Bugetul alocat etapei este tot de 14 milioane de lei, iar valoarea unui voucher poate ajunge până la 500 de lei. Ultima etapă va fi dedicată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoarelor. Bugetul este 6 milioane de lei, iar generarea de vouchere  va avea loc in perioada 10-16 decembrie.

Ediția de sărbători a programului ,,Rabla pentru electrocasnice” aduce o serie de modificări, cum ar fi introducerea unor noi clase pentru televizoare, până la clasa energetică G şi a unei prevederi privind caracterul nominal şi netransmisibil al voucherelor. O altă noutate este că pentru fiecare dintre cele  trei etape în care se pot genera vouchere Rabla electrocasnice se aloca o singură săptămână, și nu două.

Programul Rabla pentru electrocasnice a debutat anul acesta pe 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână. Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” a fost de 75 de milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 16