„CRĂCIUNUL DE ODINIOARĂ” – EVENIMENTE ORGANIZATE ÎN 3 LOCAȚII DIN BUZĂU

0
352

Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” anunță organizarea unei serii de evenimente la Buzău, în perioada 1 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ce vor avea ca temă „Crăciunul de odinioară”. Crăciunul este o sărbătoare a credinței, a tradițiilor, a timpului petrecut acasă, în familie. Tema aleasă își propune să aducă generațiile mai aproape în jurul tradițiilor și obiceiurilor practicate în prejma sărbătorilor de Crăciun. Sărbătorile de iarnă devin astfel un prilej de a discuta despre cum era lumea odinioară, despre cum s-au format tradițiile, un prilej de a începe o discuție despre copilăria bunicilor și a străbunicilor noștri, pentru a afla mai multe despre noi înșine și despre identitatea noastră. Tradițiile sunt cele care aduc familiile aproape și le țin conectate, așa cum tradițiile contribuie la crearea unei comunități.

Evenimentele se vor desfășura în trei locuri: Piața Dacia, Parcul Crâng și la Vila Albatros – Parc Marghiloman. Piața Dacia și Parcul Crâng vor găzdui o piață de Crăciun cu produse tradiționale și vor îmbrăca haine luminoase de sărbătoare, garantând buzoienilor o atmosferă de basm. În Vila Albatros se vor organiza ateliere tematice pentru copii, o expoziție de fotografie veche a artiștilor fotografi din Buzău, care va prezenta Crăciunul din perioade istorice recente, și o expoziție de obiecte artizanale specifice sărbătorilor de iarnă într-o sală decorată cu ajutorul Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău.

De asemenea, copiii vor putea să îi lase scrisori lui Moș Crăciun, respectând tematica evenimentelor, prin poșta specială care va avea trei cutii poștale amplasate în: Piața Dacia – zona pieței de Crăciun, Parcul Crâng – la căsuța lui Moș Crăciun – zona Obelisc și Parcul Marghiloman – lângă foișorul Vilei Albatros. În serile de luni, marți și miercuri (20, 21, 22 decembrie) copiii se vor putea întâlni cu Moș Crăciun, în Parcul Crâng, dar și în cadrul unor  sesiuni online transmise live pe pagina de Facebook a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, în cadrul cărora Moș Crăciun va citi o parte din scrisorile primite de la copii și va oferi cadouri tuturor celor care i-au scris.

Nu vor lipsi nici momentele artistice care vor întregi povestea Crăciunului de odinioară: teatru de păpuși „Poveste de Crăciun”, spectacole de colinde, tradiții și datini susținute de coruri și ansambluri folclorice cunoscute. Acestea vor fi filmate în Vila Albatros și în satele buzoiene cu tradiție, ale căror colinde au trecut în patrimoniul UNESCO, iar ulterior, vor fi difuzate pe pagina de Facebook a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”. Spectacolele, colindele și muzica de sărbătoare vor bucura și publicul din Piața Centrală Buzău, unde vor fi amplasate două ecrane. Programul complet al evenimentelor, regulamentul concursurilor, precum și condițiile de participare vor fi publicat pe site-ul și paginile de socializare ale Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 13