STRADA FĂRĂ REGULI RUTIERE

0
472

Reabilitată recent, strada Transilvaniei din municipiul Buzău poate intra ușor în cartea recordurilor drept artera rutieră unde se produc cele mai multe ilegalități. Drumul a fost modernizat, iar constructorul a marcat linie dublă continuă pe un tronson lung de un kilometru și jumătate, între două sensuri giratorii, chiar și în dreptul a șase intersecții cu străzi adiacente. Șoferii se fac însă că nu văd linia continuă pentru a vira la stânga.

Poliţia Rutieră Buzău a explicat că, încă din faza documentaţiei, noile marcaje au fost respinse, însă ele au fost trasate de muncitori cu câteva zile înainte de a afla răspunsul. Deoarece nu sunt avizate, linia continuă de pe Transilvaniei nu are niciun efect, astfel că poliţiştii nu pot aplica sancţiuni în cazul în care şoferii nu le respectă.

Deocamdată, șoferii au „dezlegare” la încălcarea liniei continue însă ei se tem că „minunea” nu poate dura la nesfârșit și oricând pot fi opriți în trafic și sancționați. Reprezentanţii Primăriei Buzău – beneficiarul lucrării de modernizare a străzii Transilvaniei, cu bani europeni – spun că este puțin probabil ca marcajul rutier să fie modificat, deoarece s-ar încălca o condiție impusă de Uniunea Europeană, în sensul favorizării mersului cu autobuzul și cu bicicleta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =