DESCOPERIRE IMPRESIONANTĂ

0
327

Descoperire importantă făcută, recent, de către un grup de căutători de comori buzoieni, cu ajutorul detectoarelor de metale. Este vorba despre 37 de monede mari și alte 200 mai mici, toate din argint, găsite într-o pădure de pe raza localității Topliceni. Printre cei care au făcut descoperirea este și Ramona Drăghici, o tânără de 23 de ani care îmbrățișează pasiunea detecției de metale.

Ramona Drăghici spune că îi este destul de greu să-și adune o gașcă pentru căutări, care de cele mai multe ori se încheie cu o recoltă de resturi fără valoare. Potrivit legii, orice descoperire se anunță în cel mai scurt timp și trebuie predată în maximum 72 de ore la primăria pe raza căreia s-a produs. Autoritatea locală preia tezaurul, în baza unui proces verbal, și notifică Direcția Județeană de Cultură.

Piesele găsite vor ajunge, într-un final, la Muzeul Județean de Istorie Buzău, unde vor fi expuse. În ultima perioadă, foarte multe persoane își achiziționează detectoare de metal performante, cu care speră să găsească adevărate comori. Asta, pentru că fiecare descoperire este însoțită și de o recompensă, care poate ajunge la 30% din valoarea bunurilor găsite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 84