CASTANELE, BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE

0
337

Spre deosebire de alte nuci și semințe, castanele sunt relativ sărace în calorii și grăsimi. Însă, sunt o sursă bună de minerale, vitamine și fitonutrienți, ce oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Îmbunătățesc digestia

Castanele comestibile sunt una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice dintre toate fructele oleaginoase, ceea ce înseamnă că sunt un aliat de nădejde în problemele digestive.

Conferă un plus de energie 

În timp ce migdalele și alunele sunt surse de proteine, castanele conțin mai mulți carbohidrați complecși, pe care organismul îi digeră destul de lent. Astfel, nivelul de energie se menține constant pentru o perioadă mai lungă de timp. Bogate în fibre și carbohidrați complecși, nu duc imediat la creșterea glicemiei, ceea ce înseamnă că sistemul digestiv va funcționa în parametri normali, iar creierul nu va transmite atât de repede semnale pentru o nouă porție de alimente pe care să le folosească în acest proces.

Stimulează sistemul imunitar

Concentrația mare de vitamina C și a altor antioxidanți din compoziția castanelor ajută la întărirea sistemului imunitar. Vitamina C stimulează producția de celule albe și acționează ca un puternic antioxidant. Prin urmare, efectele nocive ale radicalilor liberi din corp sunt neutralizate înainte să cauzeze mutații ale celulelor sănătoase sau să producă stres oxidativ la nivelul organelor vitale.

Mențin sănătatea inimii

Castanele conțin grăsimi bune care reglează nivelul colesterolului, reduc inflamațiile din corp și scad riscul de înfundare a arterelor și vaselor de sânge, prevenind astfel problemele cardiovasculare. În plus, sunt o sursă bună de potasiu, un mineral care reglează tensiunea arterială prin faptul că diminuează efectele nocive ale sodiului atunci când acesta există într-o cantitate prea mare în organism. De asemenea, potasiul contribuie și la dilatarea vaselor de sânge,  îmbunătățind fluxul sangvin către inimă și alte organe esențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 29 = 39