LUNĂ PLINĂ, LA TEATRUL ,,GEORGE CIPRIAN” BUZĂU

0
387

Luna noiembrie se anunță una plină de evenimente culturale, la Teatrul ,,George Ciprian” Buzău. Pe 14 noiembrie, la ora 17:00 buzoienii, și nu numai, la o comedie spumoasă. Spectacolul ,,4 femei la poliție!” este o comedie spumoasă unde actrița Dorina Roman face un adevărat tur de forță printre personaje. 4 roluri savuroase interpretate cu talent și credință. Dezida Coșovete, Mimicela Zurgălău, Nineta Sorcoveanu și Țușca Wilmoș, sunt „invitate” la secția de poliție pentru un mic „interviu”. Femei simple, dar cu vise mărețe, neîmplinite, își varsă oful în fața domnului comisar, încercând să-l îmbuneze și chiar să-l cucerească. Scenariul este o adaptare liberă după Tudor Mușatescu.

Pe 21 noiembrie, de la ora 18:00, Teatrul ,,George Ciprian” Buzău vă dă întâlnire la o zi specială cu un cuplu căsătorit de 20 de ani și un cuplu tânăr. Spectacolul ,,Aniversarea” de Cosmin Pană, în regia lui Vlad Trifaș este o comedie care aduce în atenție relațiile de zi cu zi ale oricărui cuplu. Actorii Paula Chirilă, Bogdan Farcaș, Anca Dinicu și Cosmin Teodor Pană vor garnisi cu un strop de neglijență conjugală dar și cu o doză de gelozie, apoi vor condimenta după gust… cu nemulțumiri domestice și lipsă de comunicare. Tot conflictul se lasă la dospit până când spiritele se încing și apoi relațiile se pun la flacără iute până când amenință să dea în foc.  Rezultatul este o comedie ce se dezvoltă în ritm alert despre micile nemulțumiri ce tulbură liniștea a două cupluri normale.

Pe 27 noiembrie, de la ora 18:00, sunteți așteptați la spectacolul ,,Omul cu mârţoaga”, una dintre cele mai cunoscute comedii ale dramaturgiei româneşti interbelice. Personajul principal, Chirică este un modest funcţionar public (un arhivar) care iubeşte foarte mult animalele, mai ales caii. Datorită pasiunii sale, cumpără un cal de curse, mârţoaga Faraon al V-lea care ajungea mereu pe ultimul loc la linia de sosire. Împotriva tuturor, a societăţii şi a familiei, acesta crede în calul său şi nu îl înstrăinează indiferent de costuri.

Spectacolul îi are ca actori pe Dan Tudor, Marius Bodochi, Ana Ioana Macaria, Adrian Păduraru, Afrodita Androne, Gabriel Fătu, Orodel Olaru, Ionuț Gurgu/Florin Dobre, Cosmin Cornici/Teodor Dincă, Luana Lute/Francesca Barbacariu, Ioana Budu/Iulia Neacșu, Marius Furtună/Vlad Vîlciu și scenografie – Corina Grămoșteanu. Prețul biletelor este de 35 ron/preț întreg  și 20 ron/preț redus pentru elevi/studenți/pensionari. Biletele se pot cumpăra  de la Teatrul George Ciprian și de la Agenţia de Bilete a Teatrului ”George Ciprian” din bdul. Nicolae Bălcescu sau ON-LINE: https://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 29