DARIA PEPTĂNARU, PRIMA LA INSTITUTUL MEDICO-MILITAR BUCUREȘTI, SPECIALIZAREA MEDICINĂ GENERALĂ: ,,AM ÎNVĂȚAT SĂ NU MAI REFUZ NICIODATĂ O PROPUNERE FĂRĂ A AVEA ȘANSA DE A ÎNCERCA ÎNAINTE”

0
335
Sursa foto: Arhiva Personală

Are 19 ani, este din Buzău și a intrat prima la Institutul Medico-Militar București, specializarea Medicină generală. Vorbim despre Daria Gabriela Peptănaru, unul dintre copiii minune buzoieni cu performanțe notabile, care merită toate laudele. De Daria am aflat întâmplător, printr-o postare publicată de Ministerul Apărării Naționale pe pagina sa de Facebook. M-am bucurat să aflu că la Buzău, performanța este la ordinea zilei. În fiecare an, locurile de la cele mai bune facultăți din țară, și nu numai, sunt ocupate de studenții buzoieni.

Putem spune cu certitudine că acest lucru se întâmplă atât pe de o parte profesorilor dedicați, iar pe de altă parte ca urmare a ambiției și motivației elevilor. Ministerul Apărării Naționale a publicat astfel  povestea tinerei, care relatează cum a atins această performanță, de a intra prima într-o școală unde concurența este acerbă, iar cei mai buni țintesc un loc aici. Daria spune că pasiunea sa pentru biologie a dus-o cu gândul la Institutul Medico-Militar București. O pasiune pe care a cultivat-o în timp, prin participarea la concursuri, olimpiade și în final alegerea profilului de liceu.

,,Pentru mine ideea de medicină a apărut încă din școala generală datorită pasiunii pentru biologie”. Au urmat apoi concursurile, olimpiadele și în final alegerea profilului de liceu. Deși am fost patru ani pe profil de Ştiințe ale naturii, într-o clasă plină de elevi siguri pe dorința de a deveni medici, decizia mea finală am luat-o abia în clasa a XII-a. Nu am fost niciodată sigură, deoarece mereu am considerat ca ești convins de un anumit lucru doar în momentul în care ești pus cu adevărat în fața lui”, spune Daria.

Sursa foto: Arhiva Personală

Înainte însă de acest pas, ea a cântărit foarte bine lucrurile. A urmărit avantajele, dar și dezavantajele – dacă ar fi fost. Și-a dorit din tot sufletul să-și urmeze inima, să facă Medicina. A fost o decizie care i-a luat ceva timp, însă nu regret acest pas făcut: ,,Am cântărit toate avantajele și dezavantajele, pasiunile şi punctele slabe și am ajuns la concluzia că locul meu nu poate fi în altă parte decât la Medicină. Scopul, ca al oricărui alt elev a fost, în primul rând să fiu admisă şi cu ajutorul unor profesori extraordinari, al perseverenței și al muncii constante am reușit să intru prima.”

Este bine știut că indiferent de decizia pe care ai luat-o și pe care o consideri a fi cea mai bună, întotdeauna o urmă de îndoială există în suflet. Și dacă, Daria a cântărit mult să dea la Medicină, varianta de a urma Institutul Medico-Militar București a fost și mai grea, după cum a recunoscut. Îi era teamă că nu va face față probelor sportive la care sunt supuși cei care aspiră la statutul de student la Medicină militară. Dar, încurajată de familie, buzoianca a continuat să se pregătească serios și … iată că a reușit. A intrat prima la Institutul Medico-Militar din București. ,,Dacă alegerea de a merge la Medicină a fost dificilă și târzie, partea militară a apărut și mai târziu și neașteptat în viața mea, la sugestia mamei. Prima reacție a fost: „Eu nu am cum să intru la Medicină militară. Nu este pentru mine. Nu o să fac față la probele sportive”. Deși am fost înconjurată în familie de militari, nu am știut prea multe despre această carieră, acest stil de viață”, a povestit Daria.

Sursa foto: Arhiva Personală

Emoțiile și bucuria unei astfel de reușite au determinat-o pe tânără să ajungă la o concluzie ce, pe viitor, îi va ghida viața: să nu mai refuze niciodată o propunere fără a avea șansa de a încerca înainte. Așadar, acum, la cei 19 ani, Daria este anul I la Institutul Medico-Militar București, specializarea Medicină general și spună că aceste este cel mai potrivit loc pentru ea:,,Am aflat mai multe despre medicina militară de la studenții care erau deja în institut şi părerea mea a început ușor, ușor să se schimbe. Așa am învățat să nu mai refuz niciodată o propunere fără a avea șansa de a încerca înainte. Odată ajunsă aici, familiarizată cu ideea de armată, cu facultatea și colectivul, pot spune că sunt în locul cel mai potrivit pentru mine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 + = 37