,,RABLA PENTRU ELECTROCASNICE”, O NOUĂ SESIUNE DE SĂRBĂTORI

0
532

O nouă sesiune a Programului „Rabla pentru electrocasnice” va da posibilitatea românilor să își schimbe frigiderele, maşinile de spălat sau aspiratoarele, cu  un voucher de la stat, la schimb cu un aparat mai vechi. Programul va începe în ultima săptămână din noiembrie, iar doritorii vor avea la dispoziţie o săptămână să se înscrie şi să-şi creeze conturi de utilizator pe site-ul AFM.RO. La fel ca și în sesiunea din primăvară, programul se va desfășura în 3 etape.

În prima etapă, timp de o săptămână, românii vor putea alege voucherele pentru maşini de spălat şi frigidere. A doua etapă este dedicată voucherelor pentru televizoare, laptopuri şi tablete, iar în cea de-a treia, doritorii pot opta pentru aparatele de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoarelor. Noutatea ediției de sărbători este că au fost acceptate în program mai multe tipuri de televizoare, în sensul că eficienţa energetică va fi la alt nivel, deoarece aceasta a fost una ridicată şi au fost puţine modele care să se încadreze.

După ce vă înscrieţi şi primiţi voucherul pe aplicaţia Fondului de mediu, magazinul ar urma să vă ridice aparatul vechi. Clienţii au la dispoziţie doar 15 zile să-şi cumpere unul nou, altfel, voucherul expiră. Dacă pentru frigidere sau televizoare  trebuie să dați un model vechi la casat, în cazul unui laptop puteţi da la schimb și un calculator cu monitor. La fel și pentru  maşina de spălat sau uscătorul de rufe  pentru care puteti da la schimb  orice alt  dispozitiv acceptat în program. Valoarea unui voucher pleacă de la 200 de lei pentru un aspirator și ajunge până la 500 de lei dacă vreți să vă achiziționați un calculator nou. Bugetul  acestei sesiuni este de 34 milioane de lei, bani care au rămas la dispoziție  din fondul alocat  inițial, în valoare de 75 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =