TRUCURI DE GĂTIT, DE LA BUNICA

0
354

Fie că gătim mai mult sau mai puțin, fie că ne place sau nu să gătim, câteva trucuri în bucătărie pot fi utile oricând. Ele ne pot scurta timpul de lucru, ne pot ajuta să dregem o maioneză tăiată sau să dăm un gust mult mai bun bucatelor noastre. Iată câteva dintre ele, verificate cu success, de-a lungul timpului, de către bunicile noastre.

  1. Înainte de a fi utilizate în prăjituri, stafidele se pun câteva minute în apă călduță, rom sau în cuptorul cald.
  2. Mirosul de miel sau de oaie din casă poate dispărea definitiv dacă, înainte de a fi gătită, carnea se opărește cu lapte clocotit. Carnea trebuie să stea în lapte timp de o oră, până se răcește laptele.
  3. Dacă s-a tăiat maioneza, fierbe încă un ou și prepară altă maioneză. Când noua maioneză începe să se întărească, în loc să mai adaugi ulei, pune treptat câte puțin din maioneză tăiată. Dacă se taie maioneza, nu trebuie aruncată: Se pun câțiva stropi de apă rece și se amestecă bine până ce aceasta își reface textura. Maioneza nu se mai taie dacă, înainte de preparare, se adaugă un vârf de cuțit de sare de lămâie și o linguriță de albuș.
  4. Indiferent că sunt pregătite cu varză sau cu frunze de viță de vie, sarmalele vor fi mai gustoase dacă se fierb în vin roșu minimum 15 minute. 5. Pentru ca perișoarele să se lege și să nu se mai împraștie în ciorbă, se adaugă o lingură de orez în compoziția lor.
  5. Dacă ai uitat să iei spuma de la carne, adaugă în oală un albuș. Acesta va aduna spuma, iar ciorba va ieși foarte limpede.
  6. Umezește lama cuțitului cu apă călduță înainte de a tăia cozonacul sau checul în stare caldă și nu se vor mai sfărâma.
  7. Carnea care trebuie marinată capătă un gust excelent dacă se pune în suc de ananas.
  8. Aluatul de cozonac iese mai pufos dacă adaugi în compoziție o lingură de oțet.
  9. Ca să obții o cantitate mai mare de albuș, adăugați un capac de apă rece când le bateți.
  10. Pentru a se obține mai mult suc de lămâie, înainte de a o stoarce se pune câteva secunde la cuptorul cu microunde.
  11. Ardeii umpluți iși vor păstra culoarea și nu se vor înmuia la fiert dacă vor fi unși cu ulei de măsline înainte de umplere.
  12. Pentru o pizza cu blat crocant, se coace întâi blatul gol 8-10 minute, apoi se adaugă ingredientele și se coace încă 18-20 de minute.
  13. Dacă în salata de vinete se adaugă 1-2 dovlecei fierți și pasați ea devine mai fină și mai ușoară.
  14. Ouăle ochiuri nu se lipesc de marginile tigăii dacă în uleiul fierbinte se pune un praf de făină care se lasă să se rumenească, apoi se adaugă ouăle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + = 12