SFECLA ROŞIE, ALIATUL SĂNĂTĂȚII

0
431

Sfecla roşie este una dintre puţinele legume care, în urma preparării termice, nu-şi pierde elementele nutritive. Fie o stoarcem şi bem sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor, această legumă conţine tot ceea ce are nevoie organismul.

HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ

Tensiunea mare poate fi şi ea tratată cu ajutorul sfeclei: o jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa iniţială.

HEPATITĂ CRONICĂ

Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie previne evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancer hepatic.

CANCER

Sfecla roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale, ceea ce înseamnă că sucul şi salata sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanţe antioxidante.

DIABET

Este unul dintre alimentele care stabilizează glicemia pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Are efecte diuretice şi previne complica ţiile cardiovasculare ale diabetului.

GASTRITĂ HIPERACIDĂ

Sfecla roşie poate preveni gastrita, iar durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc preparat din 100 ml suc de sfeclă roşie combinat cu 100 ml de suc cartof crud şi 500 ml suc de morcov.

LEUCEMIE

Pentru tratarea acestei boli grave, se recomandă o cură de sfeclă roşie, adică 450 ml de suc de sfeclă, ţelină şi morcov, zilnic, pe o perioadă de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză, după care poate fi reluată. Această terapie poate fi urmată şi în paralel cu un tratament medicamentos sau naturist.

ANEMIE

Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, putând combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii. Se recomandă o cură timp de o lună, câte 150 g sfeclă roşie crudă, o dată la 2-3 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 80