DEPUTAT AUR, NICOLAE ROMAN: ,,DIN PĂCATE, ACUM, ÎN UNELE DOMENII SUNTEM SUB NIVELUL DOTĂRII TALIBANILOR AFGANI”

0
345

Soarta Armatei României este de la o vreme una destul de delicată, în contextul în care se află tot mai des la discreţia politicului. De altfel, așa s-a aflat în toată istoria sa modernă. În spatele unor cuvinte pompoase, atunci când, cu ocazia unor manifestări festive, Armata Română este lăudată, procesul ei de dezvoltare și adaptare la noile condiţii social-economice ale ţării se realizează destul de dificil. Și asta mai ales în contextul luptelor politice, care par fără de sfârșit. Tocmai acest lucru l-a determinat pe generalul Nicolae Roman, deputat al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, să atragă atenția colegilor săi parlamentari, și nu numai, asupra unor aspecte care vizează capacitatea combativă, atât a Armatei Române, cât şi a întregului Sistem Naţional de Apărare.

,,Actuala strategie militară a ţării şi cadrul legislativ dezvoltat vizează, prioritar, obligaţiile asumate prin aderarea la Alianţa NATO şi mai puţin apărarea naţională. Guvernul este incapabil să păstreze şi să dezvolte capabilităţile industriei de apărare rămase în funcţiune, necesare pentru dotarea Armatei Române, cât şi pentru menţinerea unui contingent militarizat de forţă de muncă înalt calificată.Elaborarea unor legi şi norme care implică Armata Română în activităţi specifice forţelor axate pe misiuni de ordine internă, de pază etc., deturnează resursele structurilor militare de la scopul lor esenţial, de apărare a ţării. (…) Preocuparea pentru înzestrarea şi dotarea unitară a structurilor militare s-ar realiza prin achiziţii de elemente şi de sisteme operaţionale tehnice cu un potenţial combativ, la standardele cele mai înalte ale Alianţei Nord-Atlantice. Din păcate, acum, în unele domenii suntem sub nivelul dotării talibanilor afgani. Cine nu înţelege că o ţară fără o armată eficientă nu poate fi respectată de alte state, nu ar trebui să acceadă spre structuri politice care îşi propun să guverneze”, a menționat generalul Nicolae Roman.

Demnitarul precizează că în orice stat, Sistemul Naţional de Apărare este oglinda vieţii social-economice a acestuia și prin urmare, trebuie făcuți pași importanți pentru ca dezideratul consolidării Armatei Române, acela de apărare a patriei împotriva oricărei agresiuni, să fie realizabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =