ASOCIAȚIILE AGRICOLE CÂȘTIGĂ TEREN

0
337

Tot mai mulți fermieri din județul Buzău decid să se asocieze cu alți agricultori, după ce ani de-a rândul au fost reticenți să-şi pună bunurile la comun. Un exemplu sunt producătorii de fructe și legume care, în contextul în care importurile cresc continuu, sunt tot mai interesați să facă parte dintr-o formă asociativă prin care să își valorifice mult mai ușor produsele.

Cea mai nouă asociație agricolă din județul Buzău s-a înființat, în zona Balta Albă, cu producători din domeniul cerealelor și  a plantelor oleagenoase. Înfiinţarea unei asociaţii agricole le-ar permite fermierilor să acceseze fonduri pentru a construi depozite şi să obţină reduceri substanţiale la materialele de care au nevoie.

Totodată, statul român acordă beneficii importante asociațiilor agricole nou-înființate. Asocierea producătorilor agricoli este, în acest moment, singurul mod în care aceştia îşi pot creşte productivitatea şi competitivitatea într-o lume dominată de marii producători şi de marile lanţuri comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 89