MASCA DEVINE OBLIGATORIE PESTE TOT ÎN MUNICIPIUL BUZĂU

0
400

Municipiul Buzău a înregistrat astăzi rata de infectare de 6,14 cazuri la mia de locuitori cu 797 de cazuri confirmate la 14 zile. Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, asta înseamnă că, de acum în municipiul Buzău se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-05.00.

Există însă și excepții: următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţa/gospodărie și locul/locurile de desfăşurare a activității profesionale şi înapoi; deplasarea pentru asistenta medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, pentru achizitionarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei și deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/însoțirea copilului, asistenta persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Totodată, masca devine obligatorie și pe stradă, iar magazinele vor funcționa în intervalul orar 05.00-22.00. Pe de altă parte, școlile rămân deschise indiferent de rata de infectare. Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) la interior sau exterior, poate fi realizată doar în intervalul orar 5.00-24.00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane și doar dacă acestea sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180- a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Recent, subprefectul de Buzău, Viorel Holban, ar fi afirmat că spitalul Municipal din Râmnicu Sărat ar putea redeveni unitate suport COVID, pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura s-ar lua în baza ordinului dat de DSU, din 4 octombrie 2021, care spune că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente, și investigații medicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =