LUĂM SAU NU SUPLIMENTE NUTRIȚIONALE?

0
367

Să luăm vitamine, pentru a ne întări imunitatea! Este un obicei pe care îl au majoritatea oamenilor în perioada rece. Greșit, avertizează medicii! Vitaminele și mineralele luate în exces pot duce la probleme ale stomacului, ficatului sau rinichilor.

Uzul și abuzul de vitamine

În primul rând trebuie să știm că avem nevoie de vitamine toată viață. De când ne naștem până în ultimul moment. Dar ceea ce este esențial e că acele vitamine pe care le consumăm să fie potrivite structurii noastre, anotimpului suplimentar unei anumite situații patologice sau unei anumite situații în care cresc necesitățile firești ale corpului cum ar fi, de exemplu, sarcina. În concluzie,  să nu fie luate după ureche, așa cum se întâmplă și să fie luate în funcție de ce probleme de sănătate avem sau nu.

Motivul înainte de moment

În primul rând, este important să înțelegem faptul că suplimentele vin în completarea unei diete sănătoase, dar nu compensează un regim alimentar nesănătos. Uneori oamenii se păcălesc singuri crezând că, deși au un regim alimentar necorespunzător, pot înlocui deficitul nutrițional luând multe vitamine. Înainte de a cumpăra vitamine este esențial să discutați cu medicul dvs. despre obiectivele specifice și recomandările acestuia, dar și pentru a determina compatibilitatea suplimentelor cu orice medicamente pe care le luați. Medicii vor lua în considerare vârsta, starea generală de sănătate și alte aspecte medicale atunci când vă fac recomandări.

Urmați indicațiile de pe etichetă. Multe suplimente trebuie administrate în timpul mesei

Întotdeauna luați suplimentele conform indicațiilor de pe etichetă. Multe vitamine și alte suplimente pot fi luate în timpul mesei sau cu un pahar mare de apă, din mai multe motive. Consumul de alimente declanșează procesul de digestie care ajută organismul să descompună suplimentele. Unele persoane pot resimți o stare de greață atunci când iau suplimente pe stomacul gol, și vinovații cunoscuți ca având un efect de iritare a tractului digestiv sunt inclusiv fierul, magneziul și uleiul de pește. Din cauza acestor efecte secundare digestive care apar atunci când se administrează suplimente pe stomacul gol, unii oameni încetează administrarea lor și astfel nu beneficiază de substanțele nutritive vitale de care au nevoie. Multe persoane raportează că se simt mai bine când iau vitaminele în timpul meselor.

Ce suplimente poți lua dimineața?

Adăugați o multi-vitamină ritualului de dimineață. Multi-vitaminele par să fie mai benefice când sunt luate la începutul zilei sau când sunt consumate în doze mai mici pe parcursul zilei. Vitaminele B stimulează metabolismul și funcțiile creierului, și pot fi prea mult pentru o seară relaxată sau înainte de culcare.

Persoanele cu deficit de vitamina D pot prezenta un risc sporit de fragilitate a oaselor,  obezitate,diabet și alte boli cronice. Rolul cel mai cunoscut al vitaminei D este de a menține oasele sănătoase prin creșterea absorbției intestinale a calciului. Niveluri scăzute de vitamina D conduc la depozite deficitare de calciu în oase, crescând riscul de fracturi. Un duo dinamic nutritiv, pe care îl puteți adăuga arsenalului vostru, este format din vitamina D pentru a îmbunătăți absorbția de calciu și vitamina C pentru a îmbunătăți absorbția de fier.

Încheiați-vă ziua prin relaxare și odihnă

Lipsa unui program complet de odihnă este al treilea cel mai întâlnit obicei nesănătos pe care oamenii încercă să-l compenseze prin îmbunătățirea sănătății. Pentru o odihnă sănătoasă puteți adăuga suplimente care relaxează corpul și mintea. Se recomandă să luați magneziu chiar înainte de culcare pentru că poate induce somnul, susține oasele puternice și contribuie la atenuarea durerii musculare. Anumite studii au indicat faptul că acesta poate reduce anxietatea, ceea ce ajută la calmarea organismului și minții obosite pentru a beneficia de un somn adânc. Pentru o odihnă bună de noapte, melatonina este un supliment eficient care poate fi administrat pentru a-i ajuta pe oameni să doarmă.  Studiile arată că cei care iau suplimente de melatonină adorm cu șapte minute mai repede și au o calitate îmbunătățită a somnului în general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 88