CE PĂȚESC DINȚII DACĂ NU-I CUREȚI DE PLACA BACTERIANĂ

0
278

Tartrul este, de fapt, alcătuit din bacterii care, în combinație cu sodiul din saliva noastră, se transformă în așa zisa piatră, cum este denumită popular.O pătură de bacterii în jurul dinților nu are cum să fie benefică. Tartrul este singurul factor cert al bolii parodontale .Detrartrajul devine astfel cel mai simplu, ieftin și la îndemână gest pentru prevenirea bolii parodontale. O procedură costă 250 de lei.

Detartrajul doare?

Detartrajul poate fi neplăcut doar dacă avem de a face cu o depunere consistentă pe dinți, cum este cazul pacienților fumători. În special, dacă urmează procedura pentru prima dată, aceștia pot simți discomfort pentru ca avem de a face și cu multiple retracții gingivale în cazul lor. Odată dinții dezveliți de sub pătura de tartru, ei vor avea pentru prima dată, după mult timp, contact cu diverși factori termici (rece, cald), chimici (acru, dulce), în fața cărora vor manifesta sensibilitate pentru o perioadă.

Ți se mișcă dinții după detartraj?

Sunt cazuri în care se poate întâmpla ca, după detartraj, unii dinți să se miște pentru că suferă de o afectare parodontală avansată, adică practic au ajuns să aibă o resorbție osoasă mare, și mai beneficiază de o implantare redusă, din cauza tartrului în cantități mari, se vor destabiliza după ce sunt curățați. Tartrul se așează cu precădere în spațiile mai greu accesibile, interdentare, așa cum se așează cimentul între cărămizi.

Vom avea dinți mai albi

Prezența tartrului aduce cu ea un aspect inestetic, mai ales în combinație cu factori coloranți de tip tutun, cafea, ceai. Odată igienizarea realizată, pacienții își petrec minute bune în oglindă, nevenindu-le să creadă că dinții lor pot arăta și așa.

Cât de des se face detartrajul?

Recomandările sunt de un consult la șase luni și un detartraj la un an. Totuși, aceste recomandări variază în funcție de specificul fiecărui caz în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 24