CAMPIONAT MONDAL AJUNS LA FINAL

0
589

Campionatul Mondial de Rachetomodelism, singura competiție din ultimii doi ani, organizată de Federația Internațională de Aeronautică, împreună cu Primăria Buzău și Federația Română de Aeronautică a ajuns la final. În această dimineață, a avut loc festivitatea de închidere a celui mai important eveniment sportiv internațional organizat vreodată în județul Buzău.

Pentru prima dată la un mondial de rachedomelism, a fost oferit trofeul Hermann Oberth – sibianul considerat părintele zborului spațial. Trofeul a fost înmânat de către reprezentanții Fundației Culturale Bartoc. România, cu foarte mulți buzoieni în loturile de seniori și junori, a avut rezultate bune la competiția internațională.

Echipa tricoloră a câștigat medalia de argint cu echipa de seniori la clasa S9A. De asemenea, buzoienii Ciprian Ene şi Florin Guzu au obţinut medaliile de bronz, cu echipa de seniori, la clasa S4A. Nu în ultimul rând, o altă buzoiancă, Florina Șercăianu, a câștigat medalia de argint la clasa S7 Seniori. Cele mai multe premii au fost câștigate de loturile Rusiei și  Poloniei. În această săptămână, pe aerodromul dintre Spătaru și Gomoiești s-au întrecut 310 sportivi din 16 țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 31