PENSIUNE ÎN MIJLOCUL LIVEZII

0
424

Mulți dintre turiștii care aleg sejururi lângă orașul Buzău, zonă legumicolă renumită, au pretenția să mănânce sănătos acolo unde se cazează, din ce le oferă ograda. Proprietarii de pensiuni s-au conformat și au creat locuri de cazare în mijlocul livezilor sau al grădinilor de zarzavat. O astfel de pensiune există pe un mic deal din localitatea Potoceni. Aici i-am găsit pe proprietarii pensiunii într-un moment în care munceau intens să prepare conservele pentru sezonul rece.

Zacusca preparată de doamna Dumitra și ginerele ei, Valerică, va ajunge în farfuriile turiștilor care vor trece pragul pensiunii din livadă, aflată în localitatea Potoceni. La Mărăcineni se obține cea mai bună zacuscă, se mândresc localnicii, pentru că se prepară din legume  gustoase și aromate. Ingredientele sunt proaspete, abia culese din grădina complexului turistic.

Complexul turistic are 40 de locuri de cazare în căsuțe cu etaj, construite în mijlocul unei livezi de pruni și meri. Pensiunea a fost gândită ca un loc de refugiu în mijlocul naturii pentru orășenii sătui de asfalt și zgomot. Odată cazați la pensiunea din mijlocul livezii, turiștii pot pleca în excursii spre Vulcanii Noroioși, în Berca, Muntele de Sare, de la Mânzălești, sau Focul Viu, de la Lopătari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =