TOT MAI MULȚI ROMÂNI ALEG VACCINAREA ANTI-COVID

0
344

Creșterea alarmantă a cazurilor de infectare, dar și restricționarea accesului în anumite locații, i-au hotărât pe tot mai mulți români să se vaccineze. În ultimele zile, numărul celor care s-au prezentat la centrele de vaccinare, a crescut semnificativ, astfel că de la un număr de câteva zeci de vaccinări zilnice, acum, ajung la centrele de imunizare, chiar sute de persoane. Numai în ultimele 24 de ore au fost vaccinate anti-covid peste 11 mii de persoane, dintre care 9.555 și-au administrat  prima doză şi aproape 1500 doza a doua.

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, au fost administrate peste 10 milioane de doze, 5,3 milioane de persoane având schema completă de vaccinare. Între timp, medicii avertizează că valul 4 al pandemiei este cel mai sever de până acum, noile cazuri fiind mai multe  comparativ cu valurile anterioare, dar și tot mai multe persoane fac forme grave ale bolii. Asta și pentru că pacienții ajung târziu la spital, după ce se tratează acasă după ureche. Mulți sunt trimiși direct în terapie intensivă. Specialiștii spun că trebuie să ne prezentăm la medic de la primele simptome asemănătoare cu gripa sau răceala – febră, dureri de gât sau curgerea nasului.

Cele mai multe cazuri de infectare sunt, ca în fiecare val de până acum, în marile aglomerări urbane. Unul dintre cele mai sumbre scenarii ar fi acela ca România să ajungă să aibă în luna octombrie peste 15 mii de cazuri pe zi. În această situație spitalele ar putea intra pur și simplu în blocaj din cauza numărului mare de pacienți care vor avea nevoie de îngrijiri. Vaccinarea face diferența între pacienți, iar cei care ajung cu forme grave nu sunt imunizați. Medicii atrag atenția că imunizarea în acest moment trebuie însoțită de măsuri individuale de prevenție, pentru a ajunge la stoparea infectărilor. Efectele vaccinării, în cazul în care tendința de creștere a celor care se imunizează va continua, se vor putea vedea abia peste trei-patru săptămâni.

România primeste astăzi și mâine o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer/BioNTech. Este vorba despre 730 de mii de doze, care ajung pe cale aeriană, astăzi, pe aeroportul din Otopeni, iar mâine pe aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara. Până în prezent, ţara noastră a recepţionat  peste 12 milioane  de doze de vaccin, produse de compania Pfizer, iar 7,7 milioane  au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 19