PREZENȚĂ SCĂZUTĂ LA BUZĂU. LA ȚINTEȘTI S-A DEPĂȘIT PRAGUL DE PREZENȚĂ MINIMĂ DE 30%

0
356

UPDATE 2: Referendumul privind unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești a picat. Prezența la urne extrem de slabă a buzoienilor la urnele de votare a făcut ca la ora 23:00, procentul să arate 10.68 la sută în municipiul Buzău, în timp ce în comuna Țintești s-au prezentat la vot 43.03 % dintre cetățenii cu drept de vot. Referendumul ar fi fost valabil dacă la acesta participau cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, din ambele localități. La scurt timp după închiderea urnelor, primarul Constantin Toma a transmis pe facebook un mesaj prin care a precizat că respectă decizia buzoienilor. Totodată el a menționat că este de părere că unirea celor două localități ar fi dat o șansă mai mare Buzăului.

UPDATE 1: Prezență în continuare scăzută la Buzău certifică eșecul referendumul de astăzi, prin care cetățenii cu drept de vot din municipiul Buzău și Țintești au fost chemați la urne, pentru a spune dacă sunt de acord cu unirea celor două localități. La ora 21:00, la cele 80 de secții de votare s-au prezentat doar 10,49%, din numărul total de alegători, în timp ce la Țintești, procentul de prezență este de 42,22%.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Referendumul pentru unirea municipiului Buzău cu Țintești pare să nu stârnească prea mult interesul buzoienilor. Nu același lucru se poate spune despre locuitorii comunei Țintești. Mai exact, cu mai bine de 5 ore înainte de momentul încheierii votului, în Țintești a fost depășit pragul de 30% prezență, iar la Buzău prezența se menține foarte scăzută, la fel cum a fost încă din prima parte a zilei, puțin peste 8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 + = 70