SEZONUL PRUNELOR – BENEFICII NEȘTIUTE

0
367

Este vremea prunelor, prin urmare să profităm din plin de acestea, întrucât ajută la tratarea multor afecțiuni grave, printre care diabetul, anemia sau constipația.

-Specialiștii susțin că prunele sunt printre cele mai importante surse naturale de vitamine și minerale.

-Coaja acestora conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură, și anume resveratrol, sub­stan­ță care dă și culoarea mov a acestui fruct, substanță ce se găsește și în struguri negri, afine, fructe de pădure.

-Antioxidanții au roluri multiple, de la dezintoxicarea organismului la menținerea tinereții, protecției cerebrale și cardiovasculare, dar și la reducerea stresului oxidativ.

-Prunele proaspete au acțiune de reglare a glicemiei, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de prevenție a diabetului, prin stimularea metabolismului glucidic. În acest caz, se vor consuma doar fructele proaspete, nu și cele uscate, care au concentrații ridicate de glucide.

-Deși nu sunt bogate în fier, prunele combat anemia prin concentrația mare de vitamina C cu rol în menținerea sănătății țesuturilor și elasticitatea pielii. Mai mult, vitamina C contribuie la absorbția fierului în organism, deci este un bun aliat în lupta cu anemiile feriprive.

-Prunele sunt surse foarte bogate în bor organic, substanță ce joacă un rol crucial în asimilarea calciului și consolidarea sistemului osos.

-Prunele proaspete previn osteoporoza și deficitul de hormoni feminini, care în timp duc la pierderea masei osoase.

-Atât pruna proaspătă, cât şi cea uscată conţin doi fitonutrienţi unici,  care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane. De asemenea, fenolii, alţi compuşi benefici din prune, protejează stratul natural de grăsimi care compun neuronii creierului uman.

-Prunele se consumă ca atare și se pot face cure de 7-10 zile pentru tratarea afecțiunilor, consumând 8-10 prune zilnic dimineața pe stomacul gol. În rest, se pot consuma ca masă separată, de 3-4 ori pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 92