CUM SĂ SCOȚI PETELE DE CERNEALĂ DE PE HAINELE COPIILOR

0
381

Dacă micuții tăi merg la școală, probabil te-ai confruntat măcar o dată cu petele de cerneală, de pe haine, dar mai ales, te-ai întrebat cum scoți  aceste pete dificile?Acestea sunt foarte greu de îndepărtat, chiar dacă speli rufele în repetate rânduri. Însă nu-ți face griji, poți scăpa de ele.

Recomandări înainte de a începe să scoți petele de cerneală

Există anumiți factori de care trebuie să ții cont înainte de a încerca să elimini petele de cerneală. Dacă nu ții cont de aceștia, ai putea înrăutăți lucrurile, deoarece cerneala se poate întinde și poate deveni mai greu de îndepărtat.

Cu cât îndepărtezi pata mai devreme, cu atât mai bine

 Această regulă se aplică, în general, în cazul tuturor petelor. Dacă descoperi pata rapid, folosește un prosop de hârtie pentru a o îndepărta cât timp este încă umedă.

Nu spăla articolul vestimentar

Spălarea hainelor înainte de îndepărtarea completă a petei va fixa pigmentul și rășina în material, iar astfel pata va deveni mult mai greu de îndepărtat. Evită cu orice preț să faci acest lucru.

Evită să freci pata

Cerneala penetrează orice suprafață pe care se află. Așadar, dacă freci o pată de cerneală, vei face ca materialul să o absoarbă mai tare și aceasta să se împrăștie.

Cum să scoți petele de cerneală

Lapte

Aciditatea laptelui, împreună cu alte componente pe care acesta le conține, ajută la dizolvarea petelor de cerneală. După absorbția petei recente, așa cum am menționat mai sus, trebuie să înmoi articolul vestimentar în lapte cald timp de 5-6 ore. În acest interval, laptele va absorbi culoarea. Pata va dispărea gradual, pe măsură ce laptele se usucă. Spală apoi articolul vestimentar în mod normal.

  1. Alcool metilic

Metanolul este un lichid cu densitate scăzută, folosit uneori ca solvent. Pentru început, pune o cârpă curată înmuiată în metanol sub articolul vestimentar.Apoi, pune o bucată de vată pe pată. Aceasta trebuie să absoarbă cerneala.Repetă procedura cu o bucată nouă de vată, până când pata dispare.Dacă pata persistă, înmoaie articolul vestimentar în apă cu săpun timp de două ore, apoi spală-l.

  1. Acetonă

Cunoscută ca și propanon sau dizolvant de unghii, acetona este un compus folosit ca solvent pentru substanțe chimice, printre altele. La fel ca și alcoolul metilic, acetone ajută la îndepărtarea petelor de cerneală de pe haine.

  1. Suc de lămâie

Te întrebi cum să scoți petele de cerneală cu suc de lămâie? Sucul de lămâie este un agent de albire ce îndepărtează petele de pe anumite tipuri de material. Înmoaie vata în suc de lămâie și aplic-o pe pată timp de câteva secunde, apoi repetă acest procedeu până când pata dispare.  Apoi, spală articolul vestimentar ca de obicei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =