SPECTACOL PE CINSTE, LA „ZILELE CHIȘINĂULUI LA BUZĂU”

0
377

Basarabenii au făcut un spectacol pe cinste la festivalul “Zilele Chișinăului la Buzău”, prima acţiune organziată în comun de Consiliul Județean Buzău și Primăria Chișinău, urmare a acordului de înfrăţire semnat de cele două părţi în urmă cu trei luni. Spectatorii prezenți la Sărata Monteoru, dar și telespectatorii Moldova TV, post de televiziune care a transmis în direct și în exclusivitate spectacolele din cadrul festivalului, au rămas încântați de prestațiile artiștilor din Basarabia.

În prima zi a festivalului, au suţinut recitaluri două cunoscute ansambluri de peste Prut: Orchestra de muzică populară „Fraţii Advahov” și Ansamblul de muzică uşoară „Alex Calancea Band”. Concertele au continuat, vineri, cu artiştii de la ansamblul etnofolcloric „Plăieşii”, dar și cu cei ai Ansamblului de muzică uşoară „Vali Boghean Band”.

Chiar înainte de recital, Nicolae Gribincea, liderul ansamblului „Plăieșii”, a primit un premiu de excelență din partea postului Moldova TV. Artiștii basarabeni, unii de renume internațional, au fost primiți cu căldură de către publicul buzoian. Pentru ei, vizita în județul Buzău a fost și un prilej de a cunoaște mai bine aceste meleaguri extreme de pitorești.

Atât primarul Chișinăului, Ion Ceban, cât și președintele Consiliului Județean Buzău consideră că reușita primei ediții a festivalului creează premisele ca evenimentul să se organzieze anual. Conducerea Consiliului Județan Buzău și cea a  Primăriei Chișinău iau în calcul organizarea unui spectacol similar și în capitala Moldovei, de data aceasta cu artiști buzoieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 90