PIELE USCATĂ DUPĂ VARĂ? CUM POȚI REMEDIA ACEASTĂ PROBLEMĂ

0
351

Pielea ta este mai uscată după zilele toride de vară? Nu este de mirare! În acest articol vei afla motivul pentru care se întâmplă acest lucru, cât și ce măsuri poți lua pentru a-ți readuce tenul la nivelul optim de hidratare. Te știi cu un ten mixt, care acum este extrem de uscat? Iată câteva din motivele principale pentru care se întâmplă acest lucru:

  • Bariera de protecție a pielii tale este distrusă. Asta pentru că te-ai expus în mod repetat la soare fără protecție UV;
  • Nu ai băut suficientă apă chiar dacă ți-a fost cald și ai transpirat în exces;
  • e-ai bălăcit în piscinele cu clor timp îndelungat. Clorul este recunoscut pentru faptul că reduce din Ph-ul natural al pielii, ceea ce cauzează ulterior uscarea acesteia.

Cum poți reveni la starea de odinioară a pielii tale? Iată câteva sfaturi din partea cosmeticienilor:

  1. Curăță tenul dimineața și seara fără nicio excepție. Și nu cu săpunuri care abundă în chimicale, ci cu produse delicate, care să dea un boost pielii tale. Caută-le pe acelea care au proprietăți de hidratare și sunt hipoalergenice.
  2. Dimineața și seara e musai să folosești o cremă intens hidratantă. Caută una cu ceramide care nu doar hrănește, ci păstrează și nivelul optim de hidratare. Pe timpul zilei folosește în continuare factor de protecție. Chiar dacă soarele nu mai arde la fel de puternic, razele UV pot să afecteze la fel de ușor o piele sensibilă. Seara optează pentru un produs mai concentrat pe bază de retinol, îți va hrăni tenul pe toată durata nopții.
  3. Evită apa fierbinte! Ea nu doar că îți va deshidrata pielea, dar va facilita și apariția ridurilor. Te îndemnăm să folosești pe tot parcursul anului apă călduță atât pentru față, cât și pentru dușurile de zi cu zi;
  4. Bea apă! 10 pahare consumate zilnic îți vor asigura cu siguranță necesarul optim de hidratare. Ai să simți acest lucru în doar câteva zile;
  5. Fosește săptămânal măști hidratante și exfolianți. Acestea au rolul de a curăța pielea, o netezesc și împiedică deshidratarea ulterioară.

Fii cu băgare de seamă, un ritual de îngrijire pentru pielea uscată include și un stil de viață sănătos. Prin urmare este necesar să renunți la consumul in exces de sare, zahăr, alcool, tutun, carbohidrați și cafea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =