CU CERTIFICATUL VERDE LA RESTAURANT ȘI LA MALL

0
447
Sursa foto:s.iw.ro

Comitetul National pentru Situatii de Urgență  a aprobat introducerea certificatului verde, pentru accesul in mai multe spatii publice, după modelul altor state. Măsura ar urma să permită activităţilor economice să rămână deschise pana la o rata de incidenta de pana la 6 la mia de locuitori. Concret, la o incidenta cuprinsa intre 3 si 6 la mia de locuitori, este necesara prezentarea  certificatului verde Covid-19 care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane la intrarea in mall-uri,  localuri, restaurante, evenimente publice și private- adica nunti sau botezuri, concerte, spectacole  sau piscine.

Evenimentele private în spații închise, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente se pot desfășura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană. Activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție.

De asemenea, la spectacolele, concertele, festivalurile sau a altor evenimente culturale, organizate in spatii deschise va fi permisa participarea a cel mult 1000 de spectatori, cu purtarea mastii de protectie. La seminarii  sau workshop-uri ar fi permis accesul a 150 de persoane în spații închise și până la 200 de persoane în spații deschise. Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în spații închise, se poate desfășura în intervalul orar 05.00-02.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Astfel, la o cafenea de 50 de metri pătrați ar trebui permis accesul a 25 de persoane.

Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori. Toate aceste noi masuri vor intra in vigoare,  odata cu aprobarea lor de catre Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 + = 86