CU CERTIFICATUL VERDE LA RESTAURANT ȘI LA MALL

0
448
Sursa foto:s.iw.ro

Comitetul National pentru Situatii de Urgență  a aprobat introducerea certificatului verde, pentru accesul in mai multe spatii publice, după modelul altor state. Măsura ar urma să permită activităţilor economice să rămână deschise pana la o rata de incidenta de pana la 6 la mia de locuitori. Concret, la o incidenta cuprinsa intre 3 si 6 la mia de locuitori, este necesara prezentarea  certificatului verde Covid-19 care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane la intrarea in mall-uri,  localuri, restaurante, evenimente publice și private- adica nunti sau botezuri, concerte, spectacole  sau piscine.

Evenimentele private în spații închise, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente se pot desfășura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană. Activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție.

De asemenea, la spectacolele, concertele, festivalurile sau a altor evenimente culturale, organizate in spatii deschise va fi permisa participarea a cel mult 1000 de spectatori, cu purtarea mastii de protectie. La seminarii  sau workshop-uri ar fi permis accesul a 150 de persoane în spații închise și până la 200 de persoane în spații deschise. Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în spații închise, se poate desfășura în intervalul orar 05.00-02.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Astfel, la o cafenea de 50 de metri pătrați ar trebui permis accesul a 25 de persoane.

Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori. Toate aceste noi masuri vor intra in vigoare,  odata cu aprobarea lor de catre Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =