SISTEM DE FLUIDIZARE A TRAFICULUI RUTIER

0
366

Municipiul Buzău va beneficia de un sistem inteligent de management al traficului rutier, prin intermediul căruia administaţia locală va încerca să fluidizeze circulaţia, în special la orele de vârf şi în zonele aglomerate ale oraşului. Totul, printr-un proiect cu bani europeni, derulat de Primăria Buzău. Marți, a fost semnat contractul cu firmele care vor face ca acest sistem să devină funcțional.

Sistemul de monitorizare a traficului rutier va deveni funcțional în toamna anului viitor. Acesta presupune instalarea mai multor camere video şi semafoare inteligente în cele mai mari intersecţii din municipiu. Noul sistem va ajuta autobuzele să se strecoare mult mai repede prin trafic, astfel încât buzoienii să renunţe la autoturisme în favoarea transportului în comun.

Autoritățile anunță că va fi amenajat și un centru modern de monitorizare a traficului, în sediul în care funcționează Starea Civilă. Proiectul de management al traficului rutier din orașul Buzău va beneficia de o finanțare europeană în valoare de 4,3 milioane de euro. Primăria Buzău va asigura o cotă de 2 la sută din valoarea totală a investiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 49