SOLUŢII SIMPLE PENTRU A CREŞTE IMUNITATEA COPIILOR

0
583

Odată cu intrarea în colectivitate şi trecerea de la sezonul cald la sezonul rece, imunitatea copiilor are de suferit, fiind expuşi virozelor şi infecţiilor respiratorii.Pentru a întări organismul copiilor, medicii pediatri ne recomandă să adoptăm în cazul celor mici, în primul rând o alimentaţie sănătoasă, bogată în vitamine şi minerale, mişcare în aer liber, odihnă şi, nu în ultimul rând, respectarea măsurilor de igienă.

  1. Reguli de igienă sporite

În primul rând, prin adoptarea unor măsuri de igienă sporite, prin evitarea mediilor aglomerate, în care virozele își fac de cap. Învață-ți copilul următoarele:

  • Acoperă-ți gura și nasul cu o batistă când tușeșți sau strănuți;
  • Pune batista folosită în gunoi imediat;
  • Dacă nu ai o batistă la îndemână când tușești sau strănuți, acoperă-ți gura cu brațul;
  • Spală mâinile în fiecare pauză cu apă și săpun;
  • Evită să îți atingi cu mâinile – ochii, nasul sau gura;
  • Evită locurile aglomerate în pauză.
  1. O alimentație sănătoasă este esențială pentru stimularea imunității

 Este bine să ne facem un obicei în a avea o alimentație sănătoasă. Sistemul imunitar al unui copil poate suferi mult în urma unei alimentații bogate în aditivi, conservanți și zahăr. Toate aceste lucruri pot afecta digestia și crește inflamația, ceea ce face mai dificilă lupta împotriva virusurilor sau a bacteriilor. În loc de alimente foarte procesate, asigurați-vă că, oferiți copilul dumneavoastră alimente proaspete, inclusiv fructe și legume proaspete, nuci, semințe, proteine ​​slabe și cereale integrale neprelucrate. Furnizarea unei varietăți de legume asigură doza necesară de fitonutrienti pentru a-i menține sănătoși pe cei mici – urmați cu sfințenie regula celor 5 legume și 5 fructe zilnice.

  1. Bacteriile prietenoase care lupta cu cele ne-prietenoase

Dați-le bacterii sănătoase copiilor. Probioticele sunt bacterii sănătoase, care apar în mod natural în intestin. Ele ajută la protejarea tractului digestiv, eliminarea toxinelor, digerarea alimentelor și poate chiar la stimularea imunității. Adăugați în dietă copilului alimente bogate în probiotice, cum ar fi: iaurt organic simplu cu fructe proaspete, chefir sau varză murată.

  1. Reduceți stresul copilului

Organismele copiilor reacționează la fel că și ale adulților în privința stresului, iar un nivel ridicat al hormonilor de stres poate duce la scăderea imunității. A merge la școală nu poate părea stresant pentru noi, dar pentru copii poate fi – mai ales dacă este prima dată departe de casă, sau dacă merge la o școală nouă. În zilele noastre, copiii sunt la fel de stresați că și adulții, totul din cauza ritmului nostru rapid, supra-aglomerat.

  1. Somnul contribuie la îmbunătățirea imunității

 Somnul este foarte important. În funcție de vârstă, copiii au nevoie între 10 – 14 ore de somn pe zi, iar mulți copii nu „bifează” aceste ore. Privarea de somn poate slăbi sistemul imunitar, ceea ce îi face pe copii mai susceptibili în a fi afectați de microbi și bacterii. Atunci când copiii sunt foarte obosiți și supra-stimulați, lucru foarte frecvent în timpul primelor câteva săptămâni de școală, ei vor dormi mai puțin. În loc să îl lăsăți să obosească prea mult asigurați-vă că doarme cel puțin o oră la amiază, fără utilizarea electronicelor înainte de culcare. La fel de important este să evitați seara orele târzii de culcare.

  1. Oferă-i un supliment de creștere a imunității
  • Vitamina C  este considerată inamicul germenilor şi a viruşilor, așa că trebuie să fie nelipsită în alimentaţia copiilor.
  • Echinaceea are rolul de a preveni apariţia infecţiilor virale şi respiratorii şi este foarte importantă pentru buna funcţionare a sistemului imunitar.
  • Propolisul şi mierea de albine sunt remedii naturale recunoscute pentru calităţile lor de întărire a sistemului imunitar.
  •  Cătina, bogată în vitamine, minerale şi aminoacizi, este un remediu natural eficient pentru creşterea imunităţii copiilor care sufera de anemie sau nu au pofta de mancare.
  • Vitamina E,  la fel ca în cazul vitaminei C, întinereşte sistemul imunitar, generând anticopi. Alimentele bogate în vitamina E sunt: muştarul, spanacul, seminţele de floarea soarelui, migdale, ardei gras roşu, brocoli, roşii, afine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

72 + = 76