PRIMĂRIILE DIN JUDEȚ, ACUZATE DE LIPSĂ DE TRANSPARENȚĂ

0
563

Prefectura Buzău vrea transparenţă totală în toate primăriile din judeţ. În schimb, reprezentanții primăriilor se fac că nu aud. În cadrul unei ședințe on-line, care a avut loc recent, prefectul Silviu Iordache le-a atras atenția primarilor să le pună la dispoziție cetățenilor, prin platforme on-line, cât mai multe informații despre deciziile pe care le iau în consiliile locale. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că mai mult de jumătate dintre primăriile din județ nu publică, pe site-urile proprii, hotărârile luate în consiliile locale.

În urmă cu aproape două luni, prefectul Silviu Iordache a trimis o circulară tuturor primăriilor din Buzău prin care le cere ca şedinţele consiliilor locale să fie transmise on-line pe orice platformă, fie Zoom, Facebook sau Youtube. Demersul conducerii Prefecturii Buzău nu a avut, însă, ecoul așteptat printre reprezentanții primăriilor din județ.

Cele patru primării din județ care transmit on-line ședințele de consiliu local sunt cele din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, dar și din comunele Pârscov și Zărnești. Pentru ca o ședință de consiliu să fie transmisă on-line, este nevoie de o investiție minimă de aproximativ 1.000 de lei, aici fiind incluse un telefon mobil nu foarte performant, un mini-trepied și un abonament de internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 78