PLANURI PENTRU UN STADION NOU

0
331
Imagine cu titlu ilustrativ

Un nou stadion nou, ultramodern, ar putea fi construit în municipiul Buzău. Anunțul a fost făcut, recent, de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Noua arenă va avea aproximativ 12.000 de locuri, cu tribune și peluze acoperite. Autoritățile buzoiene fac demersuri pentru întocmirea unui proiect care să fie depus, spre finanțare, la Compania Națională de Investiții.

Noua arenă ar putea fi ridicată la marginea orașului Buzău, într-o locație care urmează să fie identificată de către autoritățile județene.  Petre Emanoil Neagu spune că stadionul din Crâng, ridicat, în etape, în anii ‘70 și ‘80, nu mai corespunde cerințelor actuale. Mai mult decât atât, arena nu dispune de locuri de parcare, iar posibilitățile de extindere a parcării sunt reduse.

În ultimii ani, prin Compania Națională de Investiții s-au construit mai multe stadioane și săli de sport noi, atât în Capitală, cât și în țară. Cele mai cunoscute sunt stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, toate trei din Capitală, dar și sălile polivalente din Oradea, Pitești și Bistrița. Stadionul „Arcul de triumf”, cu o capacitate de 8.200 de locuri, a costat aproximativ 37 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =