PODUL DE LA VADU PAȘII, APROAPE DE FINAL

0
226
Sursa foto: Youtube / Răducu P Drum

Construcția noului pod de la Vadu Pașii, peste râul Buzău, se apropie de final! O arată imaginile suprinse cu o dronă, zilele trecute, de către un internaut pasionat de lucrările de infrastructură din țară. Din imagini se observă că pe toată lungimea podului a fost turnat asphalt, iar în prezent muncitorii  lucrează la amenajarea intrării pe pod dinspre Vadu Pașii.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat, recent, că podul va fi inaugurat la sfârșitul lunii viitoare. Totodată, autoritățile au decis ca vechiul pod, proiectat de celebrul arhitect Anghel Saligny, să fie restaurat și păstrat ca monument istoric. De aproximativ 16 ani, localnicii din Vadu Pașii, dar și din alte comune, sunt nevoiți să facă un ocol de 6-7 kilometri, prin Mărăcineni, pentru a ajunge în municipiul Buzău.

Lucrările la noul pod au început în 2017 și ar fi trebuit să fie gata anul trecut. Din păcate, termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit din cauza viiturilor puternice din primăvara anului 2019, care au „măturat” tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului. Obiectivul este construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Judeţean Buzău, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =