PATRU PERSOANE, RĂNITE DUPĂ O EXPLOZIE

0
103

Patru buzoieni au ajuns la spital, în urma unei explozii care a avut loc într-o vilă aflată în construcție în localitatea Potoceni.  Deflagrația a avut loc ieri seară, puțin după ora 22.00, când proprietarul casei şi un instalator făceau ultimele branșamente pentru instalarea unei centrale termice. Cel mai probabil, în bucătărie a avut loc o acumulare de gaze, iar o scânteie a provocat explozia.

Proprietarul casei, un tânăr de 26 de ani, și instalatorul, în vârstă de 51 de ani, au suferit arsuri grave și au fost transportați la Spitalul Județean Buzău. Tânărul a suferit  arsuri de gradul II-III, la nivelul feței, gâtului, trunchiului, membrelor superioare, iar instalatorul a suferit arsuri de gradul II-III la nivelul membrelor inferioare, membrelor superioare, toracelui si feței.

Tot la Urgențe au mai ajuns soția proprietarului, în vârstă de 43 de ani, și tatăl acesteia, de 70 de ani, care se aflau la etajul locuinței. Cei doi nu au suferit, însă, răni grave. Cei doi soți, ambii asistenți medicali în cadrul Unității de Primiri Urgențe Buzău, își cumpăraseră de curând locuința din satul Potoceni și urmau să se mute acolo peste puțin timp.

La nivelul Spitalului Județean Buzău s-a luat decizia ca două dintre cele patru victime ale exploziei să fie transferate la alte unități medicale din țară. Tânărul în vârstă de 26 de ani va fi transferat la Spitalul Județean de Urgență  Timișoara. Transportul pacientului va fi efectuat cu elicopterul si se fac demersuri pentru cealaltă victimă, în vârstă de 51 de ani, să fie transferată la o alta unitate medicală, cel mai probabil la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here