MĂŞTI PENTRU TEN DIN FRUCTELE VERII, PENTRU UN RĂSFĂȚ CHIAR LA TINE ACASĂ

0
416

Vara este anotimpul fructelor. Pepene galben şi roşu, caise, piersici, fructe de pădure, pere… toate pline de vitamine şi antioxidanţi perfecte pentru tenul tău.

Pentru o piele sănătoasă, nu te limita doar la consumul lor, ci foloseşte-le pe post de tratamente faciale. Tenul tău îţi va mulţumi!

Fructele de pădure, fac minuni pentru ten
Bogate în antioxidanti, vitamina C şi E, fructele de pădure nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă, dar şi din ritualul de îngrijire. Pentru tenul gras, prepară-ţi o mască din două linguri de zmeură făcută pastă, trei-patru linguri de fragi şi o lingură de iaurt. Amestecă bine, până se omogenizează, apoi aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute. Acestă mască, folosită de două ori pe săptămână, redă elasticitatea pielii şi reduce aspectul gras al tenului.

Caisele te scapă de riduri
Caisele au un conţinut bogat de vitamina A, B şi C şi ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Alege patru-cinci caise bine coapte, decojeşte-le, scoate-le sâmburii şi pasează pulpa. Adaugă o lingură cu smântână proaspătă şi întinde crema obţinută pe faţă şi pe gât. După 20 de minute, îndepărteaz-o cu apă călduţă. Caisa este, de asemenea, indicată şi în îngrijirea tenului cu tendinţă acneică. Zdrobeşte un fruct, iar pasta rezultată o întinzi pe faţă pentru 15 minute.

 Piersicile închid porii
Piersicile sunt bogate în vitamine care hrănesc tenul şi îi conferă acestuia luminozitate. Pe lângă această calitate, sucul de piersici închide porii.Pasează o piersică bine coaptă şi amestecă apoi cu un gălbenuş de ou până se obţine o pastă omogenă. Masca se lasă să acţioneze 20 de minute pe faţă. Această mască este recomandată pentru tenul gras sau mixt.

Pepene galben pentru revitalizare
Pepenele galben este folosit în tratamente cosmetice peste tot în lume. Măştile din acest fruct ajută la menţinerea supleţii şi elasticităţii pielii şi sunt recomandate în special persoanelor cu ten uscat şi sensibil. Pasează miez de pepene galben şi amestecă cu suc de portocale şi morcov ras. Lasă 10 minute să acţioneze şi clăteşte. Sucul de pepene galben are un efect calmant şi hidratant. De asemenea, îţi poţi aplica feliuţe pe faţă şi pe decolteu pentru o hidratare intensă.

Pere pentru orice tip de ten
Dacă vrei ca tenul tău se strălucească de sănătate ai nevoie de o pară. Se cojeşte o pară bine coaptă şi se pasează bine. Se adaugă o linguriţă cu miere şi una cu smântână. Se amestecă toate ingredientele până se face o pastă omogenă şi apoi se aplică pe faţă pentru 15 minute până se usucă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 45