NOI ȚĂRI INTRĂ PE LISTA ROȘIE

0
562

Noi țări au fost introduse pe lista roșie, iar printre ele se numără Turcia, Statele Unite ale Americii și Israel. Ele se alătură Spaniei, Greciei sau Marii Britanii, țări care în continuare înregistrează un număr ridicat de infectari cu noul coronavirus.

Olanda, în schimb, a ieşit de pe lista roşie şi a ajuns în zona galbenă că urmare a scăderii numărului de infectări, iar Bulgaria rămâne în continuare în zona verde. De asemenea, în zona verde au intrat și  Luxemburg, Oman şi Zimbabwe. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat  intră în vigoare din 15 august.

Astfel, începând de duminică , persoanele care intră în România și vin din țări aflate în zona roșie, sunt exceptate de la carantină dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară. Cei care au peste 16 ani şi nu sunt vaccinaţi anti-covid şi intră în România din ţări aflate pe lista Roşie trebuie să stea în carantină.

În schimb, dacă vin dintr-o ţară aflată pe lista galbenă, pot scăpa de carantină, dacă prezintă un test negativ anti-covid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 24