LITORALUL ROMÂNESC, ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR DE VACANȚĂ

0
359
Sursa foto: Arhivă

Litoralul românesc a rămas în topul destinațiilor de concediu preferate de români şi în acest an. Datele unui studiu realizat de o  platformă de rezervări online, arată că, din totalul rezervărilor efectuate până în prezent în sezonul estival, 41% au fost in statiunile de la malul  romanesc al Marii Negre, dar românii s-au orientat şi către destinaţiile de la munte , cu 23% dintre rezervări, staţiunile balneare -19% şi marile oraşe cu 17%.

În ceea ce priveşte preferinţele pentru Marea Neagră, turiştii aleg Mamaia Nord, Olimp, Eforie Sud, Saturn şi Năvodari.

De asemenea, atunci când vine vorba despre un sejur mai lung, cum sunt cele de minimum o săptămână, mulţi români îşi doresc cazări care să le ofere cât mai multe facilităţi care să le confere sentimentul că sunt „ca acasă”. Astfel, în ultimii ani, românii au început să caute tot mai des apartamente spaţioase, atât pe litoral, cât şi în celelalte destinaţii din ţară.

In această vară, cele mai rezervate unităţi de cazare de la mare sunt hotelurile cu aproape 50 de procente şi apartamentele -31%, urmate de pensiuni şi case de vacanţă.

La capitolul tarife de cazare, acestea încep de la 170 de lei camera/zi. Totodată, o cazare pentru două persoane la mare, timp de cinci nopţi, începe de la 1.700 de lei, în timp ce preţurile pentru o cazare pentru patru persoane, tot pe o durată de cinci nopţi, pornesc de la 2.600 de lei.

O campanie lansata recent îi încurajează pe turiştii care încă au vouchere de vacanţă rămase nefolosite din anii trecuţi să le utilizeze acum pentru a rezerva cazări în ţară şi pentru a se bucura de sejururile mult aşteptate.

Conform analizei, tot mai mulţi români au ales să îşi plătească sejururile utilizand cardurile de vacanta, în lunile iunie şi iulie ale anului în curs înregistrându-se o creştere cu 34% a rezervărilor achitate în acest fel.  Analiza relevă şi faptul că un număr considerabil de astfel de vouchere au rămas încă nefolosite.

Voucherele de vacanţă pot fi valorificate atât pentru plata cazării, cât şi pentru plata altor servicii turistice,  precum masa şi transportul. Voucherele sunt al doilea cel mai dorit beneficiu extrasalarial, după tichetele de masă.

În acelaşi context, interesul pentru calatoriile interne  este în creştere, în rândul angajaţilor din România, mai uşor accesibile în condiţii de siguranţă. După o perioadă de provocări pentru turismul intern, turiştii au reluat achiziţia de vacanţe în ţară.

Destinațiile externe preferate de români în sezonul estival rămân în mare parte neschimbate, în ciuda faptului că pandemia a lovit puternic majoritatea țărilor din Europa, iar în unele dintre state mai sunt în vigoare diferite măsuri anti-COVID.

În topul destinațiilor externe spre care se îndreaptă românii în această perioadă regăsim țări precum Italia, Spania, Germania și, bineînțeles, Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =