LISTA ȚĂRILOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC, ACTUALIZATĂ. CARE SUNT ȚĂRILE DIN ZONA ROȘIE?

0
437

De duminică, 8 august, lista țărilor cu risc epidemiologic s-a actualizat. Iar modificările sunt importante, mai ales dacă vreti să mergeti în concediu în străinătate.  Franța a intrat în zona roșie, având o incidență de peste 4 la mia de locuitori. Tot pe lista roșie mai sunt Grecia, pentru a doua săptămână la rând, dar și Spania, Portugalia sau Marea Britanie.

Iar pe lista galbenă a intrat de duminică Turcia, una dintre destinațiile preferate ale românilor. I s-au mai alăturat și Muntenegru sau Maroc. Dacă te întorci dintr-o țară care se află pe lista galbenă, nu stai în carantină dacă ești vaccinat sau ai un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Însă dacă vii dintr-o țară aflată pe lista roșie, te salvează de carantină schema de vaccinare completă.

Scutiți de carantină sunt și cei care au trecut prin boală și s-au vindecat, copiii sub 6 ani, dar și cei cu vârste între 6 și 16 ani, cu condiția să prezinte un test negativ. Totodată, de carantină scapă și persoanele care vin pentru cel mult 72 de ore pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 90