POMPIERI BUZOIENI, ÎN GRUPUL SALVATORILOR PENTRU GRECIA

0
462

România va oferi ajutor terestru Greciei pentru stingerea incendiilor cu care se confruntă în această perioadă. Autoritatile au decis să trimita un modul format din peste 100 de pompieri, 23 de autospeciale, cisterne şi un centru de comandă. Din grupul salvatorilor fac parte si 10 pompieri de la ISU Buzau, care va pune la dispoziție și o autospecială. Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara ţării.
Convoiul care va pleca vineri seară va sta în Grecia timp de zece zile, dar perioada poate fi prelungită, în funcţie de evoluţia incendiilor. Costurile de deplasrea vor fi suportate în proporţie de 75 % de Mecanismul de protecţie civilă europeană.
Grecia este lovită, de mai bine de o săptămână, de un un val masiv de incendii forestiere. Pompierii din mai multe țări se luptau joi cu mai multe focare, printre care un incendiu de proporţii la nord de Atena. Incendiul masiv a ars toată noaptea și a distrus sau avariat grav zeci de clădiri, inclusiv locuințe. Din cauza focului, mii de persoane au fugit din casele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =