SCĂLDATUL ÎN PISCINĂ, O AVENTURĂ RISCANTĂ

0
396

Vremea de afară ne îmbie pe toţi la bălăceală, la plajă, oriunde, numai să ne putem răcori puţin. Totuşi, înainte de a vă hotărî la ce piscină mergeţi, trebuie să fiţi conştienţi şi la ce riscuri vă expuneți.

Medicii atrag atenția că scăldatul în piscinele care nu sunt întreținute corespunzător poate avea urmări neplăcute și chiar dureroase asupra pielii și ochilor – de la iritații și dermatite, până la boli greu de vindecat.
Înainte de a opta pentru o zi la piscină, trebuie să ştiţi că în bazinul acestora se pune mult clor. De aici rezultă probleme cutanate, precum iritaţia cauzată de această substanţă, infecţii pe care le puteţi lua la nivel cutanat. Totodată, apa din piscine poate favoriza agravarea anumitor suferinţe, dacă există interacţiunea dintre clor şi dermatita atopică, de exemplu. Cele mai multe dintre aceste afecţiuni sunt dermatologice provocate de bacteriile de la piscină.
Bolile pot să apară și după 20 de zile de la baia în piscină
O altă boală de piele luată din apa piscinelor este pitiriazisul, manifestat prin pete mici, cafenii, apărute la nivelul trunchiului. De asemenea, persoanele care suferă de acnee vulgară pot prezenta o agravare a leziunilor, din cauza clorului folosit la dezinfectarea apei din piscină.
Dermatofiţia piciorului poate să apară între degetele de la picioare, sub forma unui prurit accentuat de căldură şi bacterii. De regulă, boala afectează în special bărbaţii,  si mai puţin femeile. Tot de la  apa piscinelor puteti face  şi  conjunctivită.

Afecțiunea are perioada de incubaţie de la doua pana la 19  zile si se manifesta prin inrosirea ochilor.

Pentru a  preveni contractarea unei boli de piele la piscină, specialiştii ne recomanda ca imediat dupa baie, pielea sa fie bine spalata  cu apa si sapun. Și ochii trebuie clătiți cu apă din abundență, pentru a evita unele afecțiuni. Cand nu sunteti in apa, purtati intotdeauna papuci şi să nu călcaţi prea des în jurul piscinelor.

Medicii atrag atenția că persoanele care suferă de astm ar fi bine să se ferească de piscine. Înotul în apa cu exces de dezinfectant poate provoca tulburări respiratorii și tuse.

Și problemele digestive sunt foarte des întâlnite vara, după câteva ore petrecute în bazine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 57 = 60