NOI MĂSURI DE RELAXARE, DE LA 1 AUGUST

0
346

Guvernul relaxează măsurile anti-COVID de la 1 august. Măsurile vizează evenimentele cultural-artistice, festivalurile, nunțile, botezurile, conferințele sau workshop-urilor, precum și activitatea din baruri, cluburi, discoteci sau săli de jocuri.

Astfel, în funcție de incidența cazurilor, la festivaluri în aer liber pot participa până la 75.000 de oameni testați, vaccinați sau trecuți prin COVID. În aceleași condiții, nunțile și botezurile se pot desfășura cu până la 400 de invitați.

În localitățile cu incidența sub 2 la mie vor fi permise competiții sportive în spații închise sau deschise cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 metru între persoane.

De asemenea, de la 1 august se pot organiza mitinguri şi demonstrații cu un număr de participanți de maximum 500 de persoane. Nu în ultimul rând, activitatea din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, se poate desfășura până la capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5,00-02,00.

Toți participanții la aceste evenimente și activități vor trebui să fie vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, să prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, ori să fie în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţiile închise şi după data de 1 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 30