SERVICII MEDICALE DE URGENȚĂ CHIAR ȘI PENTRU NEASIGURAȚI

0
443

Atât românii asigurați în sistemul de sănătate de stat, cât și cei care nu au asigurare pot beneficia, în mod gratuit, de o serie de servicii de urgență. Mai exact, e vorba despre tratarea urgențelor în medicina primară, în ambulatoriu, în spitale, dar și de tratarea unor urgențe stomatologice.

Așa cum apare în pachetele medicale valabile pentru perioada 2021-2022, în pachetul minimal și în cel de bază apar mai multe servicii medicale de urgență. În primul rând, e vorba despre servicii medicale pentru situațiile de urgență medico-chirurgicală oferite de medicul de familie, care includ anamneză, examen clinic şi tratament. În mod evident, aceste servicii se acordă în limita competenței și a dotării tehnice a cabinetului medical în cadrul căruia își desfășoară activitatea medicul de familie.

De asemenea, servicii de urgență Policlinică. Acestea includ, de asemenea, anamneză, examen clinic şi tratament, în limita dotării și competenței cabinetului medical respectiv. Apoi, se acordă, consultații de urgență la domiciliu. Acestea includ, printre altele, probleme la naștere, boli nediagnosticate, arsuri termice sau electrice ori înec. În plus, atât asigurații, cât și neasigurații beneficiază de servicii medicale în cazul urgențelor dentare. Totuși, cei ce nu au asigurare la sănătate nu pot face și investigații stomatologice, de exemplu, radiografii, fără să le plătească și nici nu pot beneficia de tratamente medicamentoase gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =